Återta betraktandets makt

Av Kristina

Ger du all makt till de som betraktar dig? Måste du visa upp en front som du anpassar efter deras vilja och smak? Söker du hela tiden efter godkännande, beredd att anpassa och ändra det du ser inte faller i god jord? Då ger du bort makten över dig själv till andra. Då ger du bort bilden av dig till någon annans gillande. Då ger du bort ditt eget patent.

Du kan aldrig bli hel om du inte hämtar hem fokus där det hör hemma – i Självet! Bilden av dig själv är din! Fokus inifrån och ut ger ett annat betraktande. Då ser du dig själv som sändare, då ser du dig själv med dina egna ögon och de finns där du är, inte hos alla andra där utanför.

Inifrån och ut syns du hel, tydlig. Det är du som sänder den bilden och den går inte längre i loopen via de där ute och deras seende på dig. Det som kommer tillbaka blir då annorlunda. Det blir en spegling av ditt sanna inre. Och du förstärks på så vis i din uppfattning om dig själv, när du blir sedd som den du är.

På så vis växer själv-bilden, blir grundad och tydlig. Då kan du än tydligare fokusera inåt, än tydligare ge bilden av vem du är till andra. En positiv, stärkande spiral som blir till mera du. Vill ni ha mig? Varsågod, jag välkomnar den som söker mig sådan som jag är just nu. Men jag ansöker inte längre efter ett tillhörande. Nu är det tvärt om! Ni får ansöka hos mig, så får jag se om det duger 🙂