Enkis förlorade bok – en introduktion

Kommer det förflutna att bli vår framtid? Är mänskligheten avsedd att upprepa händelser som inträffade på en annan planet, långt ifrån jorden?

Zecharia Sitchin visar mänsklighetens sida av historien om vårt ursprung i Anunnaki-händerna, ”de som kom från himmelen till jorden” för c:a 400.000 år sedan.

I Enkis förlorade bok kan vi se den här sagan från ett annat perspektiv genom den rikt utformade självbiografiska redogörelse för Enki, en Anunnaki gud, som berättar historien om dessa utomjordiskas ankomst till jorden från den 12: e planeten, Nibiru. Syftet med deras kolonisering: att hämta guld för att komplettera deras döende atmosfär på sin hemmaplanet. Att hitta denna ädelmetall resulterade i att Anunnaki skapade homo sapiens – mänskligheten – för att slava i gruvorna med denna viktiga resurs. De utvann monokromt guld som skulle användas på planeten för att reparera deras atmosfär.

I hans tidigare verk sammanställde Sitchin den fullständiga historien om Anunnakas inverkan på den mänskliga civilisationen i fredstid och i krig om fragmenten som var spridda i hela sumeriska, ackadiska, babyloniska, assyriska, hetitiska, egyptiska, kanaanitiska och hebreiska källorna . Det var ”myterna” från alla forntida folk i den gamla världen liksom den nya.

Vilka motiv drev dem att bosätta sig på jorden – och vad körde iväg dem från sitt nya hem?